De voordelen van 040Aankoopmakelaars

Een afspraak maken

Onze werkwijze

Stap 1: De geschikte woning vinden

U bent er vrij in zelf een geschikte woning te vinden, bijvoorbeeld via Funda, maar uiteraard kunt u het zoekwerk ook bij ons neerleggen. Als aankoopmakelaar heeft 040 Aankoopmakelaars een ruimer aanbod in huizen en zijn we eerder op de hoogte van woningen die in de verkoop gaan, of de realisatie van nieuwbouwprojecten.

Stap 2: De bezichtiging

De bezichtiging wordt voor u geregeld door uw aankoopmakelaar. Samen bezoekt u het huis. Zo heeft u de tijd om te beoordelen of het huis voldoet aan uw wensen en bekijkt de aankoopmakelaar naar onderhoud en eventuele gebreken.

Stap 3: Het onderzoek

Uw aankoopmakelaar gaat vervolgens het benodigde onderzoek doen en zet alles op een rij. De woning wordt op papier nog een keer grondig doorgenomen door ons. Mocht er een bouwkundig onderzoek nodig zijn, zal ook dit geregeld worden.

Stap 4: De onderhandeling

Heeft u de knoop doorgehakt en wilt u tot koop overgaan? Dan gaat uw aankoopmakelaar met u in gesprek om een biedingsstrategie en openingsbod te plaatsen. De aankoopmakelaar maakt een eerlijke prijsberekening op basis van een aantal factoren, zoals marktwaarde van gelijksoortige huizen.

Stap 5: Het koopcontract

Als het bod geaccepteerd is, wordt er een koopcontract opgesteld. Voordat u dit ondertekend wordt het nauwkeurig gecontroleerd door uw aankoopmakelaar en wordt het met u doorgenomen. Zo weet u precies waarvoor u tekent.

Stap 6: De financiering

Vervolgens komt de financiering in beeld. Na het getekende koopcontract vertelt de aankoopmakelaar u het definitieve bedrag dat u nodig heeft voor de koop van de woning en kan hij u eventueel begeleiden bij het vinden van een goede hypotheek.